"I think the most important thing
a woman can have - next to talent,
of course - is her hairdresser."

Joan Crawford
Jessica Blogt

Gelukkig!

1 March 2015

Voorbijgevlogen zijn de jaren... Ondertussen leef ik al 16 jaar met alopecia. Gek als je erbij nadenkt: ik heb al langer geen haar, dan dat ik wel haar had. Het zijn lange en zware tijden geweest, er zijn veel tranen gevloeid en ik heb me heel vaak slecht gevoeld. Maar nu... en dat al jaren ondertussen, ben ik écht gelukkig.

                        

Als ik me nu wat minder voel, dan heeft het vaak niets te maken met het feit dat ik geen haar heb. Integendeel, ik wil zelfs geen haar meer, zou niet weten wat er mee te doen. Nooit moet ik mijn benen scheren, mijn oksels ontharen,... dat zijn toch de dingen waar elke vrouw alleen maar van kan dromen? Ok, ik zal nooit mijn haar in een staart kunnen dragen, de populaire visgraatvlecht kunnen maken... Wél kan ik altijd leuke haarbandjes aan, sjaaltjes dragen,... en heb ik in de zomer een lekker fris 'kopke'. Waarom zou ik dan ongelukkig zijn?

Nu krijg ik regelmatiger de vraag of ik problemen ondervindt bij het vinden van een lief... Ja, ik ben al een tijdje terug alleen, maar zeker niet omdat ik alopecia heb. Natuurlijk zijn er verschillende mannen die mij links hebben laten liggen nadat ze wisten dat ik alopecia had. Mannen, moesten jullie dit lezen: jullie weten niet wat jullie links hebben laten liggen! ;) Sukkels!

                         

Toch zijn er veel mannen die er begrip voor tonen, er absoluut geen probleem van maken. Alleen zat er gewoon jammer genoeg voor mij nog niet de juiste tussen! En zolang ik die niet vind, ben ik best wel een very happy single. ;)